Siirry sisältöön

Tiedon hyödyntäminen järjestöissä ja urheilussa – Liikuntafoorumi 2019

Liikuntafoorumin 2019 (Jyväskylä) avauspäivänä maanantaina 28.10 tutustutaan tiedolla johtamiseen mm. järjestöjen ja urheilun näkökulmasta. Foorumissa selvitetään, miten tietoa hyödynnetään järjestöissä ja urheilussa aina lajiliitoista ja seuroista yksittäiseen urheilijaan asti. Tutustu session mielenkiintoisiin puhujiin ja ilmoittaudu mukaan!

MARCO CASAGRANDE on Suomen Palloliiton pääsihteeri, jolla on laaja-alainen kokemus erilaisista urheilun tehtävistä. Ennen Palloliittoa Casagrande työskenteli Veikkausliigajoukkue Turun Palloseuran toimitusjohtajana ja urheilutoimenjohtajana sekä teki mittavan pelaajauran TPS:n liigajoukkueessa. Liikuntafoorumissa Casagrande kertoo, miten liikunnan ja urheilun yhteiskunnallinen arvo voidaan osoittaa tietoperustaisesti. Casagrande esittelee kansainvälisen jalkapalloliitto UEFA:n ja Suomen Palloliiton tekemää suomalaisen jalkapallon SROI (Social return on investment) -raporttia, joka esitellään ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle liikuntafoorumissa.

OUTI AARRESOLA on toiminut 15 vuotta urheilun tutkijana Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:ssa. Aarresolan osaamiseen kuuluu erityisesti urheilun järjestötoiminnan ja junioriurheilun kysymykset. Erilaisten arviointitehtävien myötä Aarresola on perehtynyt tiedon tuottamiseen ja käyttämiseen osana toimintaa. Liikuntafoorumissa Aarresola avaa tiedon tarkoitusta seuratoiminnan kehittämisessä yhdessä seuraesimerkin kanssa. Seuraesimerkkinä toimii Tikkakosken Tikan ringettejaosto, jonka puheenjohtaja HARRI POHJALAINEN kertoo seuran tietoperusteisesta kehittämisestä sekä sen edellytyksistä ja esteistä ruohonjuuritasolla.

MATTI HEIKKINEN on vuoteen 2019 kilpauransa päättänyt maastohiihtäjä ja hiihdon maailmanmestari. Heikkisellä on useita hiihdon arvokisamitaleja, joista suurimpana saavutuksena on kultamitali 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailusta Oslon MM-kilpailuista vuonna 2011. Heikkinen tuli urallaan tunnetuksi erityisesti analyyttisuudestaan ja periksiantamattomuudestaan. Analyyttisuudesta olivat osoituksena heti kisan jälkeen medialla annetut hyvin pureksitut ja loppuun asti mietityt vastaukset. Liikuntafoorumissa Heikkinen avaa näyttöön perustuvaa valmennusprosessia ja tiedon merkitystä matkallaan maailman huipulle.

Tutustu Liikuntafoorumin 2019 ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 10.10. mennessä: www.kesli.fi/liikuntafoorumi/

Kansallinen liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena.  Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea. Foorumin paikallisena järjestäjäkumppanina vuonna 2019 toimii Keski-Suomen Liikunta ry (KesLi).