Siirry sisältöön

Liikuntafoorumissa tutustutaan Suomen ja Norjan ulkoilubuumiin – Ilmoittaudu mukaan 30.9 mennessä!

Liikunta-alan ykköstapahtuma, Liikuntafoorumi järjestetään 31.10–1.11.2022 Kouvolassa. Foorumin avauspäivänä tutustutaan huippuasiantuntijoiden alustamana mm. käynnissä olevaan ulkoilubuumiin ja ulkoilun edistämismahdollisuuksiin. Tutustu foorumin ulkoilu-sessioon ja ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä!

Liikuntafoorumin maanantaisissa rinnakkaissessioissa (31.10 klo 14.45-16.45) perehdytään liikkumisen ja liikunnan ajankohtaisiin teemoihin. Ylös, ulos ja luontoon – Jatkuuko ulkoilubuumi -sessiossa kuullaan uusinta tutkimustietoa suomalaisten ulkoilusta sekä tutustutaan Norjan ja Espoon kaupungin toimiin ulkoilun edistämiseksi.

Ulkoilu-session avaa tutkija MARJO NEUVONEN (Luonnonvarakeskus Luke), joka on ulkoilututkimuksen asiantuntija. Neuvonen on ollut toteuttamassa Luonnon virkistyskäytön valtakunnallisia inventointeja ja valtakunnallista ulkoilututkimusta, joka seuraa ulkoilun harrastamista Suomessa. Foorumissa Neuvonen kertoo tuoreen tutkimustiedon valossa, miten suomalaiset ulkoilevat.

Session toisena puhujana kuullaan (etänä) Fagsjef samfunnskontakt SIRI MELANDIA. Meland työskentelee Norsk Friluftslivissa, joka on Norjan valtakunnallinen ulkoilua edistävä järjestö. Norjassa on hyvin vahva ulkoilukulttuuri ja maassa on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Foorumissa Meland esittelee Norjan ulkoilun ja luontoliikunnan tilannetta sekä toimenpiteitä ulkoilun edistämiseksi.

Session päättää Espoon kaupungin liikuntapalvelupäällikkö JARMO IKÄVALKO. Espoo on yksi edistyksellisimmistä Suomen kunnista ulkoilun ja luonnon virkistyskäytön edistämisessä. Espoo tarjoaa yhteistyössä eri paikallisten ja alueellisten toimijoiden kanssa monipuoliset mahdollisuudet erilaiseen ulkoiluun aina retkeilystä hiihtoon ja frisbeegolfiin. Foorumissa Ikävalko avaa Espoossa tehtyjä toimenpiteitä ulkoilun edistämiseksi.

Tutustu Liikuntafoorumin 2022 koko ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan: https://www.kymli.fi/kansallinen-liikuntafoorumi/

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Kuntaliitto. Liikuntafoorumin 2022 paikallisena järjestäjäkumppanina toimii Kymenlaakson Liikunta ry (KymLi). 

Liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Foorumin tavoitteena on vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä kysymyksiä.