Siirry sisältöön

Liikuntafoorumissa pohditaan digitalisaation mahdollisuuksia lisätä liikettä – Ilmoittaudu mukaan 30.9 mennessä!

Liikunta-alan ykköstapahtuma, Liikuntafoorumi järjestetään 31.10–1.11.2022 Kouvolassa. Foorumin avauspäivänä tutustutaan huippuasiantuntijoiden alustamana mm. digiloikkaan ja sen mahdollisuuksiin lisätä liikettä. Tutustu foorumin digi-sessioon ja ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä!

Liikuntafoorumin maanantaisissa rinnakkaissessioissa (31.10 klo 14.45-16.45) perehdytään liikkumisen ja liikunnan ajankohtaisiin teemoihin. Digiloikalla lisää liikettä? -sessiossa pohditaan pakinan keinoin digitalisaation, teknologian ja liikunnan suhdetta sekä esitellään hyviä esimerkkejä liikkeen lisäämiseen digitaalisaation avulla.

Session avaa palkittu toimittaja ja kirjailija MINNA LINDGREN, joka on muun muassa kirjoittanut lukuisia romaaneja ja tietokirjoja, toiminut kolumnistina monissa lehdissä sekä työskennellyt pitkään Yle:ssä eri tehtävissä. Vuodesta 2008 lähtien Lindgren on toiminut vapaana toimittajana ja kirjailijana. Lindgren on monipuolinen kulttuurin ammattilainen, erityisesti oopperantuntija, joka on pakinoinut paljon oppeerasta, klassisesta musiikista ja baletista. Nykyään penkkiurheilija Lindgren pakinoi myös urheilusta Radio Suomen ohjelmassa Urheiluhullut. Liikuntafoorumissa Lindgren pakinoi digitalisaatiosta ja liikunnasta kysymällä Digi vai hiki?

Session toisena puhujana kuullaan tutkija TUOMAS KARIA (Luonnonvarakeskus LUKE), joka on hyvinvointi-, terveys- ja liikuntateknologian asiantuntija. LUKE:lla Karin tutkimuksen pääteemana on virtuaaliluontoratkaisut. Aikaisemmin Kari on tutkinut mm. digitaalista liikuntapelaamista, liikunta- ja hyvinvointiteknologian käyttöä, itsensä mittaamista ja pelillistämistä. Liikuntafoorumissa Kari kertoo digitalisaation ja teknologian mahdollisuuksista liikkumisen ja liikunnan edistämisessä.

Session päätöspuheenvuorossa MARKO JÄNTTI ja JAANI VÄISÄNEN esittelevät missä mennään tällä hetkellä liikuntateknologiassa sekä mitä yhteistyömahdollisuuksia LIUKAS-verkosto tarjoaa liikunta- ja urheilutoimijoille. Marko Jäntti toimii johtajana CEMIS-keskuksessa, joka keskittyy mm. liikunta- ja hyvinvointialan sekä peli- ja simulaattoriteknologian sovellusalojen mittaus- ja tietojärjestelmäosaamisen kehittämiseen. Jaani Väisänen työskentelee LAB-ammattikorkeakoulussa markkinoinnin lehtorina. Väisäsen osaamisalana on erityisesti sähköinen markkinointi ja analytiikka. Jäntti ja Väisänen ovat toteuttamassa LIUKAS-verkostoa, jonka tavoitteena on saada lapset ja nuoret liikkumaan sekä säilyttämään liikunta pysyvänä elämäntapana. Verkoston avulla halutaan lisätä yhteistyötä ja jakaa avoimesti tietoa liikuntateknologian tutkimus- ja kehitysorganisaatioiden, kuntien, lajiliittojen, yritysten sekä urheiluseurojen kesken.

Tutustu Liikuntafoorumin 2022 koko ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan: https://www.kymli.fi/kansallinen-liikuntafoorumi/

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Kuntaliitto. Liikuntafoorumin 2022 paikallisena järjestäjäkumppanina toimii Kymenlaakson Liikunta ry (KymLi). 

Liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Foorumin tavoitteena on vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä kysymyksiä.