Siirry sisältöön

Kohti liikuntatiedon tehokkaampaa hyödyntämistä

Julkaisu
TutkimusValtionhallinto

Liikuntatieteellisen Seuran toteuttaman Liikuntatiedon hyödyntäminen -hankkeen tavoitteena oli kartoittaa liikuntatiedon hyödyntämisen nykytilaa ja kehittämismahdollisuuksia liikuntapoliittisessa päätöksenteossa. Liikuntatiedon ja päätöksenteon asiantuntijoiden haastatteluihin perustuvan tutkimuksen pääpaino on tiedon saavutettavuuden lisäämisessä ja tiedon kulkeutumiseen liittyvän prosessin kehittämisessä.

Liikuntakentän keskeiset ongelmat liittyvät toimijoiden erillisyyteen sekä julkisen keskustelun ja vuorovaikutuksen puutteeseen. Liikuntasektorin on syytä päivittää tiedon hyödyntämiseen liittyviä käytäntöjään medioituneen verkostoyhteiskunnan mahdollistamilla ja edellyttämillä tavoilla. Tutkimus osoitti, että tiedonvälityksen haasteet ovat samanlaisia Suomeen verrattavissa maissa. Oppia eri maiden ratkaisuista on otettavissa erityisesti vuorovaikutuskäytäntöjen, liikuntatiedon ja päätöksenteon avoimuuden sekä julkisuuden hyödyntämisen osalta.

Kohti liikuntatiedon tehokkaampaa hyödyntämistä on yhteisjulkaisu Liikuntatieteellisen Seuran kanssa. Julkaisun kirjoittamisesta ovat vastanneet Sanna Valtonen ja Sanna Ojajärvi.

VLN 2013:4 Kohti tehokkaampaa tiedon hyödyntämistä (PDF, 1 Mt)