Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Liikuntatoimialan tilannekuva 2023 -selvityksen julkaisutilaisuus

Tapahtuma
Päivämäärä ja aika
29.3.2023, klo 09:30 - 12:00
Tapahtumapaikka
Etänä tai Oikeusministeriö (kokoushuone Julkisuus)
Eteläesplanadi 10
Helsinki, 00023
Esteettömyys

Esteetön sisäänkäynti oikeusministeriöön on porttikäytävästä. Henkilökunnan ja vieraiden sisäänkäynneillä sekä portilla on ovipuhelin, jolla saa yhteyden vartijaan. Vartija avaa ajoportin, opastaa vieraan oikealle ovelle porttikäytävässä ja tulee avaamaan oven. Kun ministeriöstä poistutaan virka-aikana, vartijaa on pyydettävä avaamaan ovi ja ajoportti.

Ministeriön kokoustiloihin on esteetön kulkuyhteys. Ensimmäisen kerroksen kokoushuone Julkisuuteen on esteetön kulkuyhteys, ja sen läheisyydessä on esteetön wc.

Lisätietoa:
Oikeusministeriön internetsivut

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt 24.3.2023.

Suomalainen liikunta ja urheilu on kohdannut viimeisten kolmen vuoden aikana monia yllättäviä ja merkittäviä uusia haasteita. Koronapandemia vuosina 2020-2022 sekä tuoreempina energiakriisi ja yleinen kustannustason nousu ovat vaikuttaneet monella tavalla liikunta-alan toimijoihin ja niiden talouteen.

Valtion liikuntaneuvosto on toteuttanut selvityksen liikunta- ja urheiluseurojen, liikuntajärjestöjen, kuntien liikuntatoimen ja liikunta-alan yritysten tilanteesta tammi-helmikuussa 2023. Selvityksellä saadaan tietoa erityisesti siitä, miten korona-ajasta on palauduttu sekä mitä uusia haasteita (kuten energiakriisi) liikunnan toimijat ovat kohdanneet ja miten niihin on reagoitu. Selvityksen toteutuksen ovat vastanneet tutkijat Pasi Mäenpää ja Timo Ala-Vähälä.

Selvityksen tulokset julkistetaan keskiviikkona 29.3. klo 10.00-12.00 (kahvitarjoilu klo 9.30-10.00). Tilaisuuteen on mahdollista osallistua etänä tai paikan päällä (Oikeusministeriö, Eteläesplanadi 10, kokoushuone Julkisuus). Paikan päälle mahtuu 50 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista 24.3. mennessä. Tilaisuutta pääset seuraamaan etänä täältä:

LINKKI LIVESTRIIMIIN

OHJELMA:
Klo 9.30 Kahvitarjoilu

Klo 10.00
Tervetuloa
Pääsihteeri Minttu Korsberg, valtion liikuntaneuvosto
Liikunta- ja urheiluseurojen sekä liikuntajärjestöjen tilannekuva
Tutkija Pasi Mäenpää, Liikunnan ja urheilun asiantuntijapalvelut Pasi Mäenpää)
Kuntien ja yritysten tilannekuva
Tutkija Timo Ala-Vähälä, Juritele Oy
Kommenttipuheenvuorot
Seura- ja harrastamistoiminnan johtaja Mervi Kilpikoski, Suomen Salibandyliitto ry
Toiminnanjohtaja Riitta Hämäläinen-Bister, Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry

Keskustelu
Klo 12.00 Tilaisuus päättyy

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Lisätietoja:
pääsihteeri Minttu Korsberg
valtion liikuntaneuvosto
sähköposti: minttu.korsberg@gov.fi tai puhelin: 050 573 2387

Valtion liikuntaneuvosto toteutti vuonna 2020 selvityksen, jossa tarkasteltiin koronapandemian akuutteja vaikutuksia liikuntatoimialaan. Selvitys kuvasi kuntien liikuntapalveluiden, urheiluseurojen ja järjestöjen sekä liikunta-alan yritysten ja koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden tilannetta maalis-toukokuussa 2020. Aiempi selvitys on luettavissa täältä.