Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

Paraurheilun tilannekuva ja organisoituminen Suomessa -arvioinnin julkistamistilaisuus

Tapahtuma
Päivämäärä ja aika
12.9.2024, klo 13:00 - 15:00
Tapahtumapaikka
Etänä Yle Areena tai Olympiastadion (kokoustila 1940)
Paavo Nurmen tie 1
Helsinki, 00250
Esteettömyys

Olympiastadionin vierailijakeskuksesta kulku stadionin eri tiloihin tapahtuu esteettömiä väyliä ja uusia hissiyhteyksiä käyttäen. Lisätietoa olympiastadionin esteettömyydestä löydät täältä.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen paikan päälle päättyy 3.9.2024.

Ilmoittaudun mukaan

Suomi on ollut pitkään paraurheilun (ent. vammaisurheilu) suurvalta, mutta viime vuosina on noussut esille huoli suomalaisen paraurheilun nykytilasta, tulevaisuudesta ja menestysmahdollisuuksista (YLE 1.9.2021). Mistä tulevat tulevaisuutemme huiput paraurheiluun? Entä miten rakentuu urheilijanpolku kohti kansallista ja kansainvälistä huippua?

Valtion liikuntaneuvosto on käynnistänyt Paraurheilun organisoituminen ja tila Suomessa -arvioinnin, jonka toteutuksesta on vastannut Liikuntakeskus Pajulahti. Arvioinnin tulokset julkaistaan torstaina 12.9.2024 kello 13.00−14.30 Olympiastadionilla. Arvioinnin tulosten julkaisemisen lisäksi tilaisuudessa keskustellaan huippuasiantuntijoiden kanssa paraurheilun tilasta, kehittämistarpeista ja tulevaisuudesta Suomessa.

Tilaisuutta on mahdollista seurata etänä Yle Areenan kautta tai paikan päällä (Tila 1940, Olympiastadion, Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki). Osallistuminen paikan päälle Olympiastadionille edellyttää ennakkoilmoittautumista 3.9. mennessä. HUOM! Etäosallistuminen ei vaadi ilmoittautumista. Linkki tilaisuuden seuraamiseen etänä lisätään tälle tapahtumasivuille viimeistään muutama päivä ennen tilaisuuden alkua.

Ohjelma

Klo 13.00 Tervetuloa

Klo 13.05 Paraurheilun tilannekuva ja organisoituminen Suomessa
Asiantuntija (tutkimus- ja koulutushankkeet) Virpi Remahl, toimitusjohtaja Tero Kuorikoski sekä tutkimus- ja hankekoordinaattori Heini Wennman, Liikuntakeskus Pajulahti

Klo 13.35 Keskustelu paraurheilun tilasta, kehittämistarpeista ja tulevaisuudesta Suomessa
Urheilujohtaja Katja Saarinen, Suomen Paralympiakomitea, maajoukkuekapteeni Tanja Takkula, Suomen Ratsastajainliitto, toimitusjohtaja Simo Tarvonen, Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia Urhea sekä urheilija ja Suomen Paralympiakomitean urheilijavaliokunnan jäsen Aino Tapola. Keskustelun viides osallistuja ilmoitetaan myöhemmin.

Klo 14.20 Ensimmäisen osuuden päätössanat
Johtaja Tiina Kivisaari, liikunnan vastuualue, opetus- ja kulttuuriministeriö

Klo 14.30 Suora lähetys Yle Areenassa päättyy

Klo 14.30 Yleiskeskustelu ja yleisökysymykset

Klo 15.00 Tilaisuus päättyy

Kahvitarjoilu tilaisuuden päätteeksi.

Pidätämme oikeudet ohjelman muutoksiin.

Lisätietoa:
erityisasiantuntija Saku Rikala, valtion liikuntaneuvosto
sähköposti: saku.rikala@gov.fi tai puhelin: 029 533 0042