Siirry sisältöön

Uppoaako liikuntaviestintä? – Liikuntafoorumi 2019

Kansallinen liikuntafoorumi järjestetään 28–29.10.2019 Jyväskylässä. Foorumin teemana on tiedolla johtaminen ja miten tieto muutetaan liikkeeksi. Yhdessä foorumin maanantain rinnakkaissessioista viestinnän asiantuntija Maria Rantala, kenttäjohtaja Mari Kokko ja bisnesmuotoilija Lasse Riitesuo avaavat, millainen liikuntaviestintä uppoaa niin väestöön, päättäjiin kuin yhteistyökumppaneihin. Tutustu session puhujiin ja ilmoittaudu mukaan!

Kuva liikuntafoorumin 2019 viestintäsession puhujista

MARIA RANTALA on viestinnän asiantuntija (LIKES), jonka erityisosaamiseen kuuluu mm. suomalainen liikuntavalistus ja -mainonta, visuaaliset aineistot ja kuvatutkimus, naisurheilijat ja media. Rantala tutki väitöstutkimuksessaan ”Ylös, ulos ja lenkille! Suomalaiset kuntoliikuntajärjestöt ja liikuntakampanjajulisteet vuosina 1941–2010” (Turun yliopisto 2019)suomalaista liikuntavalistusta sekä suomalaisten kuntoliikuntajärjestöjen organisoitumista ja toimintaa. Liikuntafoorumissa Rantala kertoo, millaisella viestinnällä suomalaisia on yritetty saada liikkumaan, mikä on toiminut ja mikä ei sekä mitä tästä kaikesta voitaisiin oppia.

MARI KOKKO on Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja, jolla on vankka kokemus erilaisesta vaikuttamisviestinnästä niin eri poliittisilla tasoilla kuin kunnissa ja järjestöissä. Suomen Yrittäjissä Kokko vastaa mm. kunta- ja maakuntavaikuttamisesta sekä järjestön valtakunnallisesta vaalivaikuttamisesta ja -kampanjoinnista. Aiemmin Kokko on toiminut mm. pääministerien Anneli Jäätteenmäki ja Mari Kiviniemi avustajana, Suomen Keskustan viestintävastaavana sekä eri tehtävissä viestintätoimisto Ellun Kanoissa. Kokolla on urheilutausta jalkapallosta niin pelaajana kuin erotuomarina. Liikuntafoorumissa Kokko kertoo, miten liikuntaan liittyvä hyvä tahto olisi mahdollista muuttaa myös käytännön resursseiksi.

LASSE RIITESUO on bisnesmuotoilija (Brande) ja ”ex-Hirvisirkustirehtööri”, jonka erityisosaamista ovat ilmiöiden synnyttäminen ja visioiden luominen. Riitesuo on ollut mm. luomassa suomalaista urheiluvaatebrändiä Zeropointia ja toiminut yli 20 vuotta eri rooleissa suomalaisessa urheilussa. Riitesuo muistetaan mittavan peliuran lisäksi erityisesti salibandyseura Happeen taustahahmona. Happeessa Riitesuo oli synnyttämässä ilmiötä nimeltä Hirviteatteri, johon kuului mm. ennen näkemätön somehype. Nykyisin Happee tunnetaankin maailman seuratuimpana salibandyseurana. Liikuntafoorumissa Riitesuo avaa, miten liikunnan ja urheilun someviestinnästä siirrytään onnistuneesti kokonaisvaltaisempaan medioittamiseen.

Tutustu Liikuntafoorumin 2019 ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan: www.kesli.fi/liikuntafoorumi/

Kansallinen liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena.  Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea. Foorumin paikallisena järjestäjäkumppanina vuonna 2019 toimii Keski-Suomen Liikunta ry (KesLi).