Siirry sisältöön

KIHU:n arviointi käynnistyy – Toteutuksesta vastaa Owal Group

Valtion liikuntaneuvosto on käynnistänyt arvioinnin Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksesta (KIHU). Arvioinnissa tuotetaan tietoa KIHU:n nykytilasta, asemasta ja merkityksestä suomalaisessa huippu-urheilussa sekä KIHU:n toiminnan tuloksellisuudesta ja vaikutuksista. Lisäksi arvioinnissa tuotetaan kokonaiskuva huippu-urheilun tutkimus- ja kehittämistoiminnan tilasta Suomessa sekä KIHU:n valtionhallinnon ohjauksesta. Arviointi sisältää KIHU:n toiminnan kansainvälisen vertailun sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokysymysten tarkastelun. Arviointi valmistuu kesäkuussa 2021.

Arvioinnin toteutuksesta vastaa Owal Group Oy. Päävastuullisina arvioitsijoina toimivat VTT, dosentti Mikko Wennberg ja YTM Olli Oosi. Wennbergilla ja Oosilla on laaja-alainen kokemus erilaisten arviointien, selvitysten ja tutkimusten tekemisestä.

Arvioinnin toteutuksen tukena toimii asiantuntijapaneeli, joka tuo arvioinnin toteutukseen mukaan huippu-urheilun ja liikunnan asiantuntijuutta ja osaamista. Asiantuntijapaneelissa on edustettuna niin urheilijoiden, valmennuksen, järjestöjen, tutkimuksen kuin liikunnan näkökulmat. Arviointipaneelin jäsenet ovat:

  • ex-huippu-urheilija Sami Jauhojärvi
  • paratriathlonisti Liisa Lilja
  • valmentaja, fysiologi, biomekaanikko Esa Peltola
  • maajoukkuevalmentaja/lajivalmentaja kävely, Jani Lehtinen, Suomen Urheiluliitto ry
  • huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen, Suomen Palloliitto ry
  • testauspäällikkö Marko Haverinen, Varalan urheiluopiston valmennuskeskus/Tampereen urheiluakatemia
  • professori Lauri Kettunen, Jyväskylän yliopisto
  • liikuntasosiologi, yhteiskuntatieteilijä, yrittäjä Kati Kauravaara

Lisätietoa:
pääsihteeri Minttu Korsberg, valtion liikuntaneuvosto
sähköposti: minttu.korsberg@minedu.fi tai puhelin: 029 533 0018

toimitusjohtaja Mikko Wennberg, Owal Group oy
sähköposti: mikko@owalgroup.com tai puhelin: 050 1261

senior partner Olli Oosi, Owal Group oy
sähköposti: olli@owalgroup.com tai puhelin: 050 530 4737

Valtion liikuntaneuvosto on liikuntalaissa määritelty opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelin. Liikuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä liikunnan kannalta laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä asioita sekä erityisesti arvioida valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutuksia liikunnan alueella. Liikuntaneuvoston tehtävänä on myös tehdä aloitteita ja esityksiä liikunnan kehittämiseksi sekä antaa lausuntoja liikuntamäärärahojen käytöstä.

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (KIHU) vastaa suomalaisen huippu-urheilun T&K-toiminnasta ja osallistuvan asiantuntijuuden kehittämisestä ja toteutuksesta urheilijan polulla. KIHU johtaa Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön Osaamisohjelmaa. Toiminnan tärkeimpänä tehtävänä on varmistaa paras ja viimeisin tieto, osaaminen ja tuki urheilijoille, valmentajille, lajeille ja muille toimijoille koko urheilijan polulla. Lisätietoa: www.kihu.fi.