Siirry sisältöön

Liikuntafoorumissa 2022 pohditaan seuratoiminnan tulevaisuutta – Tutustu foorumiin ja ilmoittaudu mukaan!

Liikunta-alan ykköstapahtuma, Liikuntafoorumi järjestetään 31.10–1.11.2022 Kouvolassa. Foorumin avauspäivänä pohditaan muun muuassa seura- ja järjestötoiminnan nykytilaa ja sen tulevaisuuden vaatimuksia huippuasiantuntijoiden alustamana. Tutustu seuratoiminta-session puhujiin ja ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä!

Seuratoiminta 2020-luvulla -session avaavat seura- ja järjestöjohtamisen asiantuntijat, johtaja JAANA TULLA ja erityisasiantuntija NIINA TOROI, jotka työskentelevät Suomen Olympiakomiteassa seura- ja jäsentoimintayksikössä. Olympiakomitea on työstänyt opetus- ja kulttuuriministeriön johdolla ja yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa järjestöjohtamisosaamisen kehittämistä tulevaisuudessa. Liikuntafoorumissa Tulla ja Toroi kertovat työn tuloksista sekä seura- ja järjestöjohtamisen tulevaisuuden osaamistarpeista.

Session toisena puhujana on jääkiekkovalmentaja ANTTI PENNANEN, joka on kokenut ja menestynyt seura- ja maajoukkuevalmentaja. Pennanen on toiminut muun muassa HPK:n, Jukureiden ja nuorten maajoukkueen päävalmentajana sekä aikuisten maajoukkueen apuvalmentajana. Pennanen on voittanut valmentajaurallaan mm. Suomen Mestaruuden, Mestiksen mestaruuden kahdesti, aikuisten ja nuorten maailmanmestaruuden. Pennanen on palkittu Liigan parhaan valmentajan Kalevi Numminen -palkinnolla. Liikuntafoorumissa Pennanen kertoo valmentajien tulevaisuuden osaamisesta.

Session päättää yliopistonlehtori OUTI AARRESOLA (Jyväskylän yliopisto), joka on toiminut parikymmentä vuotta erilaisissa urheilutoiminnan ja -järjestöjen tietotyön tehtävissä niin tutkimus-, selvitys-, arviointi- kuin kehityshankkeissa. Viimeksi Aarresola on työskennellyt mm. Ammattimaistuva Urheilu-tutkimushankkeessa, jossa hän tutki urheiluseurojen ammattimaistumista. Liikuntafoorumissa Aarresola avaa ammattimaistumisen tilannetta suomalaisessa seurakentässä.

Tutustu Liikuntafoorumin 2022 koko ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan: https://www.kymli.fi/kansallinen-liikuntafoorumi/

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Kuntaliitto. Liikuntafoorumin 2022 paikallisena järjestäjäkumppanina toimii Kymenlaakson Liikunta ry (KymLi). 

Liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Foorumin tavoitteena on vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä kysymyksiä.