Siirry sisältöön

Liikuntafoorumin toisena päivänä esillä ilmastonmuutos, sote ja varusmiesten liikunta – Vielä ehdit mukaan!

Liikunta-alan ykköstapahtuma, Liikuntafoorumi järjestetään 31.10–1.11.2022 Kouvolassa. Foorumin toisena päivänä tutustutaan huippuasiantuntijoiden alustamana ilmastonmuutoksen vaikutuksiin liikuntaan ja urheiluun sekä liikkeen lisäämiseen sotessa ja intissä. Tutustu foorumin toisen päivän sessioihin ja ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä!

Liikuntafoorumin toisen päivän (ti 1.11) yhteissessioissa perehdytään ilmastonmuutokseen sekä liikkumisen poikkihallinnolliseen edistämiseen uusien hyvinvointialueiden ja kuntien sekä varusmiesten liikunnan edistämisen näkökulmasta.

Ilmasto muuttuu – Muuttuvatko liikunta ja urheilu? -sessiossa kuullaan kestävyystieteen apulaisprofessori Ville Uusitalon (LUT) alustus liikunnan ja urheilun ympäristökuormasta sekä keinoista vähentää kuormaa. Uusitalo on ollut mukana mm. selvittämässä elinkaarimallinnuksen avulla Lahden Pelicansin liigajoukkueen hiilijalanjälkeä ja keinoja saavuttaa hiilineutraalius.

Yhteistyöllä lisää liikettä soteen ja inttiin -sessiossa pohditaan liikkumisen ja liikunnan poikkihallinnollista edistämistä kahden esimerkin kautta. Sessiossa kuullaan ensin kehittämispäällikkö Sanna Kosteen (KymSote) ja liikuntakoordinaattori Marika Peltosen (Kouvolan kaupunki) alustus hyvinvointialueen ja kuntien yhteisestä liikkumisen ja liikunnan edistämisestä. Liikuntapäällikkö, majuri Lasse Torpo (Puolustusvoimat) puolestaan alustaa varusmiesten uudistuneesta liikuntakoulutuksesta ja varusmiesten liikunnan tukemisen mahdollisuuksista ja tarpeista.

Alustusten jälkeen vaihtopenkin porinoissa käydään mielenkiintoista keskustelua teemoista.

Tutustu Liikuntafoorumin 2022 koko ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan: https://www.kymli.fi/kansallinen-liikuntafoorumi/

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Kuntaliitto. Liikuntafoorumin 2022 paikallisena järjestäjäkumppanina toimii Kymenlaakson Liikunta ry (KymLi). 

Liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Foorumin tavoitteena on vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä kysymyksiä.