Siirry sisältöön

Selvitys liikuntatoimijoiden tilanteesta käynnistynyt – tarkastelussa koronasta palautuminen ja energiakriisin vaikutukset

Suomalainen liikunta ja urheilu on kohdannut viimeisten kolmen vuoden aikana monia yllättäviä ja merkittäviä uusia haasteita. Koronapandemia vuosina 2020-2022 sekä tuoreempina energiakriisi ja yleinen kustannustason nousu ovat vaikuttaneet monella tavalla liikunta-alan toimijoihin ja niiden talouteen.  

Valtion liikuntaneuvosto on käynnistänyt selvityksen liikuntatoimijoiden tilanteesta. Tietoa tarvitaan erityisesti siitä, miten korona-ajasta on palauduttu sekä mitä uusia haasteita liikunnan toimijat ovat kohdanneet ja miten niihin on reagoitu. Selvitys tuottaa taustatietoa julkisen keskustelun ja päätöksenteon tueksi.

Selvityksen toteuttamisesta vastaavat:

  • liikunta- ja urheiluseurat sekä liikuntajärjestöt: Pasi Mäenpää (Liikunnan ja urheilun asiantuntijapalvelut Pasi Mäenpää)
  • kunnat ja yritykset: tutkija Timo Ala-Vähälä (Juritele Oy)

Selvityksen tulokset julkaistaan maaliskuussa 2023.

Valtion liikuntaneuvosto toteutti vuonna 2020 selvityksen, jossa tarkasteltiin koronapandemian akuutteja vaikutuksia liikuntatoimialaan. Selvitys kuvasi kuntien liikuntapalveluiden, urheiluseurojen ja järjestöjen sekä liikunta-alan yritysten ja koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden tilannetta maalis-toukokuussa 2020. Aiempi selvitys on luettavissa täältä.

Lisätietoja:
pääsihteeri Minttu Korsberg
valtion liikuntaneuvosto
sähköposti: minttu.korsberg@gov.fi tai puhelin: 050 573 2387