Siirry sisältöön

Liikuntafoorumi 2023: Harrastamisen hinta nousee – Olemmeko tehneet tarpeeksi?

Tämän vuoden Liikuntafoorumissa 30.–31.10.2023 (Kisakallion Urheiluopisto, Lohja) keskustellaan taloudesta monipuolisesti eri näkökulmista teemalla Euroja liikkeellä. Foorumin yhdessä maanantaisista rinnakkaissessioista keskitytään harrastamisen hintaan ja selvitetään, mistä harrastamisen hinta muodostuu sekä miten voimme vaikuttaa harrastamisen hintaan. Sessiossa kuullaan myös käytännön esimerkkejä siitä, mitä kunta voi tehdä edullisemman harrastamisen eteen ja miten seuratoiminnassa voidaan tarjota edullista harrastamista. Tutustu mielenkiintoisen session puhujiin (alla), ja ilmoittaudu mukaan Liikuntafoorumiin 30.9. mennessä täällä!

MATTI HAKAMÄKI on Likesin erikoissuunnittelija, jolla on pitkä kokemus erilaisista liikuntaan liittyvistä tutkimuksista ja selvityksistä. Hakamäki on ollut muun muassa toteuttamassa Suomen Palloliiton kanssa Jalkapallon Harrastamisen hinta -tutkimusta sekä selvittänyt sosioekonomisen taustan yhteyttä lasten ja nuorten liikuntaan osana Mikä maksaa? -selvitystä. Liikuntafoorumissa Hakamäki kertoo muun muassa mistä harrastamisen hinta muodostuu ja miksi keskustelu aiheesta on mitä se on.


PEKKA HÄMÄLÄINEN on Rovaniemen kaupungin liikuntajohtaja ja kaupungin omistaman, jäähallitoimintaa harjoittavan Kiinteistö Oy Lappi Areenan toimitusjohtaja. Hämäläisellä on vankka kokemus erilaisista liikunta-alan tehtävistä. Aiemmin Hämäläinen on työskennellyt muun muassa Lapin Urheiluopistossa, Rovaniemen Ammattikorkeakoulussa, Lapin Yliopistossa ja Virpiniemen liikuntaopistossa. Liikuntajohtajana Hämäläinen vastaa kaupungin liikuntapalveluista ja muun muassa niiden kehittämisestä ja taloudesta sekä yhteistyöstä seurojen kanssa. Rovaniemellä on tehty paljon toimia edullisemman harrastamisen edistämiseksi, kuten tarjottu maksuttomia harjoitusvuoroja ja maksutonta kerhotoimintaa sekä tuettu eri tavalla seuroja. Liikuntafoorumissa Hämäläinen avaa Rovaniemen kaupungin toimia edullisen harrastamisen mahdollistajana.

TAMPEREEN JUMPPATIIMI TAJU RY on yli 2 100 jäsenen harrasteliikuntaseura, joka tarjoaa monipuolista ja edullista harrasteliikuntaa hyvällä fiiliksellä kaikenikäisille ympäri Tamperetta. TAJU tarjoaa yli 110 erilaista viikoittaista tuntia lukukausittain. Seuran tavoitteena on, että seuran jäsenet voivat harrastaa liikuntaa lähellä kotia. TAJUlla on Olympiakomitean ja Voimisteluliiton myöntämä Tähtiseura-tunnus aikuisliikunnasta sekä lasten ja nuorten liikunnasta. Liikuntafoorumissa TAJUn edustajat avaavat, millä toimilla he ovat mahdollistaneet monipuolisen, mutta edullisen harrasteliikunnan.