Siirry sisältöön

Liikuntafoorumi 2023: Miltä näyttää liikunnan ja liikkumisen tulevaisuus?

Tämän vuoden Liikuntafoorumissa 30.–31.10.2023 (Kisakallion Urheiluopisto, Lohja) keskustellaan taloudesta monipuolisesti eri näkökulmista teemalla Euroja liikkeellä. Foorumin tiistaipäivän pääteeksi luodaan jo katsetta tulevaan.

Liikuntafoorumin Tulevaisuus-sessiossa futuristi Elina Hiltunen luo näkymiä tulevaisuuden Suomeen. Hiltusen johdolla sessiossa myös työstetään yhdessä liikunnan ja liikkumisen tulevaisuuskuvia. Foorumin päätöspuheenvuorossa kirjailija, teatteriohjaaja ja -käsikirjoittaja Juha Hurme vetää foorumin yhteen ja luo katseita tulevaan. Näitä puheenvuoroja ei kannata jättää väliin!

Tutustu Liikuntafoorumin mielenkiintoisten Tulevaisuus-session ja päätöspuheenvuoron puhujiin (alla) ja ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä täällä!

ELINA HILTUNEN on futuristi, joka on pitänyt uransa aikana satoja tulevaisuusaiheisia luentoja niin Suomessa kuin ulkomailla sekä julkaissut 14 kirjaa. Koulutukseltaan Hiltunen on kauppatieteiden tohtori, kemian diplomi-insinööri sekä parhaillaan tohtoriopiskelija Maanpuolustuskorkeakoulussa. Ennakointikokemusta Hiltusella on esimerkiksi Nokialta, Finprosta ja Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta. Forbes on listannut Hiltusen yhdeksi maailman 50 johtavasta naisfuturistista. Liikuntafoorumissa 2013 Hiltunen vetää tiistain Tulevaisuus-session, jossa luodaan näkymiä tulevaisuuden Suomeen sekä työstetään yhdessä tulevaisuuskuvia.

Kuva: Studio Torkkeli

JUHA HURME on moninkertaisesti palkittu kirjailija, teatteriohjaaja ja -käsikirjoittaja. Hurme on ollut perustamassa useita teattereita ja toiminut teattereiden johtajana sekä ohjannut ja käsikirjoittanut valtavan määrän teatteriesityksiä. Hurme on julkaissut useita romaaneja, joista teoksestaan Niemi hän voitti kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon.

Hurmeelle on ollut koko hänen teatteri- ja kirjailijauransa ajan selvää, että kulttuuria ja urheilua ei pidä erottaa toisistaan. Hurme toimii Urheilulehden kolumnistina, ja on myös aktiivinen liikkuja. Jouko Kuhan vuonna 1968 Tukholmassa juoksema 3 000 metrin esteiden maailmanennätys sytytti 9-vuotiaassa Hurmeessa juoksemisen kipinän, joka ei ole sen koomin sammunut. Lisäksi Hurme tunnetaan maanmainiona esiintyjänä. Liikuntafoorumissa 2023 Hurme havainnoi foorumin kahden päivän antia sekä vetää foorumin päätöspuheenvuorossa tapahtuman yhteen ja luo katseita tulevaan. Tätä puheenvuoroa ei kannata jättää väliin!