Siirry sisältöön

Liikuntafoorumi 2023: Miltä näyttää liikunta kansantalouden näkökulmasta?

Tämän vuoden Liikuntafoorumissa 30.–31.10.2023 (Kisakallion Urheiluopisto, Lohja) keskustellaan taloudesta monipuolisesti eri näkökulmista teemalla Euroja liikkeellä.

Foorumin tiistaipäivän avaussessiossa keskitytään liikuntaan kansantalouden näkökulmasta. Sessiossa työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen alustaa kansantalouden nykytilanteesta ja tulevaisuudesta. Toisena alustuksena kuullaan valtiovarainministeriön strategia- ja tutkimusjohtaja Olli Kärkkäisen puheenvuoro liikunnasta ja kansantaloudesta. Alustusten jälkeen perinteisissä vaihtopenkin porinoissa asiantuntijat keskustelevat liikunnasta ja taloudesta monipuolisesti eri näkökulmista.

Tutustu mielenkiintoisen Kansantalous-session puhujiin (alla) ja ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä täällä!

ELINA PYLKKÄNEN on työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri. Koulutukseltaan Pylkkänen on taloustieteen tohtori. Aiemmin Pylkkänen on toiminut Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajana, valtiovarainministeriössä finanssineuvoksena, vanhempana ekonomistina OECD:ssa, vierailevana tutkijana Stanfordin yliopistossa sekä erityisasiantuntijana Ruotsin valtiovarainministeriössä. Liikuntafoorumissa Pylkkänen avaa kansantalouden nykytilannetta ja tulevaisuuden näkymiä.

OLLI KÄRKKÄINEN työskentelee valtiovarainministeriössä (VM) strategia- ja tutkimusjohtajana. Aiemmin Kärkkäinen on toiminut VM:ssä johtavana erityisasiantuntijana, yksityistalouden ekonomistina Nordeassa sekä tutkijana eduskunnassa. Aiemmin Kärkkäinen on kirjoittanut liikunnasta ja taloudesta Liikunta & Tiede -lehteen (2/2023) kirjoittamassaan artikkelissaan Lisää liikuntaa – Helppoja Miljardeja tarjolla?. Liikuntafoorumissa 2023 Kärkkäinen luo näkökulmia kansantalouteen ja liikuntaan.