Siirry sisältöön

Oikeus liikkua. Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen 2018 infografiikka

Julkaisu
Lapset ja nuoretTutkimus

Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus on kahden vuoden välein ilmestyvä haastattelututkimus, joka tarkastelee 6–29-vuotiaiden vapaa-aikaa ja siihen liittyviä trendejä. Vuoden 2018 tutkimuksen pääteema oli liikkuminen ja liikunta. Vapaa-aikatutkimuksen 2018 on laadittu erillinen infografiikka, johon on informatiivisesti tiivistetty tutkimuksen keskeiset tulokset.

 

Harrastukset ovat tärkeä osa lasten ja nuorten elämää. Suurimmalla osalla lapsista ja nuorista on jokin harrastus, ja he kokevat olevansa varsin tyytyväisiä elämäänsä. Valtaosa lapsista ja nuorista harrastaa liikuntaa, mutta esimerkiksi toimeentulo ja koulutustaso vaikuttavat asiaan. Lapsena liikutaan omatoimisesti, ohjatusti ja pääosin porukassa. Iän myötä liikutaan enemmän omatoimisesti ja yksin. Vanhemmat toivovat, että liikunnan harrastaminen on ensisijaisesti mielekäs ajanviettotapa, jossa lapsella on kivaa ja lapsi oppii liikkumaan.

Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen 2018 (Hakanen, Tiina & Myllyniemi, Sami & Salasuo, Mikko) toteuttivat yhteistyössä valtion nuorisoneuvosto, valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Nuorisotutkimusverkosto.

 

Oikeus liikkua. Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen 2018 infografiikka (PDF, 228 kt)

Aiheeseen liittyvää